Als je echt alles wilt weten over de Nederlandse Gebarentaal bied ik de cursus Algemeen Belangstellenden 3 (AB3) aan. In deze cursus leer je nog meer over de Nederlandse Gebarentaal en de dovencultuur. Je breidt je gebarenschat uit en je leert nog meer over de grammatica van de Nederlandse Gebarentaal.

Deze cursus bied ik elk najaar aan in een serie van 12 lessen. Elke les duurt 2 uur en heeft een koffie- of theepauze tussendoor.

Tijdens de lessen leer je hoe je een concreet gesprek aan kan gaan met anderen in gebarentaal. Je verdiept je in de Nederlandse Gebarentaal door meer focus op het gebruik maken van ruimte voor het lichaam en het oefenen met perspectiefverschillen. Ook bij deze cursus ontvang je een werkboek en een DVD waarop de oefeningen staan die je thuis kan oefenen. Na afloop van deze 12 lessen kan je jouw verbeterde vaardigheid aantonen op één van de twee toetsavonden. Bij het succesvol doorstaan van deze toetsavond ontvang je een officieel certificaat van je beheersing van de Nederlandse Gebarentaal op het niveau AB3.