Voor iedereen die na de eerste cursus nog meer wil leren bied ik de cursus Algemeen Belangstellenden 2 (AB2) aan. In deze cursus ga je verder met de vaardigheden die je tijdens je eerste cursus hebt geleerd. Deze cursus sluit aan bij de onderdelen taalvaardigheid die gegeven worden op de opleiding tolk/docent NGT aan de Hogeschool van Utrecht. Als je geïnteresseerd bent in het leren van de Nederlandse Gebarentaal is deze cursus een uitstekende aanvulling op de eerste cursus.

Deze cursus bied ik elk voorjaar aan in een serie van 12 lessen. Elke les duurt 2 uur en heeft een koffie- of theepauze tussendoor.

Tijdens de lessen verdiep je je kennis van de eerste cursus en leer je meer gebaren en grammatica dan tijdens de eerste cursus. Ook bij deze cursus ontvang je een werkboek en een DVD waarop de oefeningen staan die je thuis kan oefenen. Na afloop van deze 12 lessen kan je jouw verbeterde vaardigheid aantonen op één van de twee toetsavonden. Bij het succesvol doorstaan van deze toetsavond ontvang je een officieel certificaat van je beheersing van de Nederlandse Gebarentaal op het niveau AB2.